Sykes ger telefonsupport på olika varumärken och tjänster och är den lilla orten Svegs absolut största arbetsgivare. När de sökte en utbildning av sina vana PC-användare i Mac OS kontaktade de oss för fem dagars introduktionsutbildning. Vi gjorde ett anpassat kursupplägg och levererade ett kunskapsrikt och underhållande möte med det vi kallar den ljusa sidan åt en positivt överraskad grupp av deltagare.

Våra erfarna pedagoger är förstås vana användare av både Mac och PC och som sådana synnerligen kompetenta att ge inbitna PC-användare sitt första möte med Macintosh. Utifrån vår långa erfarenhet av datorutbildning och ofta för nybörjare kunde vi förutse vilka skillnader i operativsystemen som skulle förvirra mest. Det vanligaste är faktiskt att en PC-användare tror att något skall vara väldigt krångligt, och därför misslyckas med att utföra uppgiften i Mac OS därför att det i Mac OS är så mycket enklare än de kan föreställa sig.

Utifrån de förutsättningarna gjorde vi ett kursupplägg som gav en solid grundkurs i Mac OS och visade hur de alltid kunde hitta mera information i den inbyggda hjälpen, i böcker och på internet.

I kursupplägget fanns även en flexibiltet angående tiderna, då inte alltför många kunde gå ifrån telefonerna för att delta i kursen, så hade vi samma kurs fem dagar i rad för en liten grupp bestående av åtta personer.

Upplägget fungerade väl och var uppskattat av såväl deltagare som uppdragsgivare.