Bra e-elarning är ett resultat av att man utnyttjar mediets möjligheter och erbjuder en högeligen interaktiv upplevelse, där deltagaren verkligen är en deltagare i ordets rätt bemärkelse. Detta fick Semcon lära sig i en uppskattad och avancerad kurs där det mesta av programmet Authorwares möjligheter användes för att producera e-learning i praktiken.

Semcon är inga nybörjare på e-learning så uppgiften att visa deras pedagoger något nytt var en rejäl utmaning, men inte på något sätt omöjlig för våra erfarna och duktiga utvecklare.

Förutom att lära sig verktyget in i minsta detalj var de mycket intresserade av de avancerade funktionerna i Authorware som tex kommunikation med databaser och LMS (Learning Managetment Systems) och hur man kunde förbereda en kursprogramvara för leverans i olika medier, tex internet, nätverk eller på CD-ROM.

Vårt förberedda kursupplägg räckte bara i 2.5 dagar av planerade fyra som ett resultat av de oerhört skickliga deltagarna. Vår konsult blev som vanligt inspirerad av sådant och sammanställde därför raskt och enkelt nya avancerade och pedaogiska övningar på stående fot, som passade hand i handske med de önskemål som deltagarna hade. Att kursledaren var så anpassningsbar var en av de saker som gjorde kursen mycket uppskattad och så lyckad.