Visst vore det bättre om du själv kunde göra små och stora ändringar på företagets webbplats i ett enkelt webbgränssnitt, utan att behöva boka in en IT-konsult och vänta i flera dagar eller veckor på att denne skall göra jobbet? Detta är möjligt genom att lägga upp er webbplats i ett Open Source CMS.

Ett CMS (Content Management System) är en teknisk lösning som man lite förenklat kan beskriva som att man gör det möjligt att ändra på företagets webbplats i ett webbgränssnitt.

Denna teknik har många fördelar, som tex att man kan lägga till något till företagets webbplats överallt där man kan surfa på internet. Man behöver heller inte lära sig en massa krångliga koder.

Website baker - admingränssnitt.En annan fördel är att de färdiga gratis Open Source CMS som finns har massor med funktioner som tex webforum, kalendrar, registeringsfunktioner, omröstningar, hantering av annonser på webbplatsen, bildgallerier med mera.

En tredje fördel är att de flesta av dessa CMS har en stor användargrupp som skapar tillägg till lösningen som ger den nya funktioner eller nytt utseende, många av de senare är väldigt snygga och alla anpassningsbara till er grafiska profil.

En fjärde fördel är att man får väldigt mycket funktionalitet för väldigt lite pengar och genom att låta oss göra förarbetet (installationen och första versionen), så har du kommit längre med oss än med de flesta webbutvecklare.

Läs mera om denna produkt här (under avdelningen Färdiga produkter > CMS-baserad webbplats).