Inte många utvecklare förstår vad det är som utgör en användarvänlig programvara men det har aldrig varit ett mysterium för våra pedagogiska konsulter. Det gör det lätt för oss att delta i designfasen eller omdesignfasen i ett mjukvaru-, webb- eller multimediaprojekt.

Då målet för vår verksamhet, oavsett om vi utvecklar ett affärsystem, en webbplats eller elearning, är att användaren skall förstå något, så är det märkligt att så lite tid ägnas åt användbarhetsfrågor av våra kollegor i branschen. Att se vår verksamhet ur användarens perspektiv har alltid varit naturligt för oss.

Till exempel så är det i våra ögon en enorm skillnad i dialogrutorna ovan och nedan som båda innehåller frågan "Vill du radera denna post?". I den övre så heter de två svarsknapparna "Ja" och "Nej" och i den nedre "Radera" och "Avbryt".

Som alla böcker och guider om användarvänlig design lär oss, så är det senare alternativet mycket lättare för användaren att uppfatta med endast ett ögonkast då verb äger en högre kommunikativ förmåga.

Inom detta område erbjuder vi därför följande:

* Konsultation vid design av programvara, webbplats eller elearningprojekt
* Utbildningar i användarvänlig design
* Design av programvara, webbplats eller elarningprojekt
* Användartester

Kontakta oss idag för en diskussion om hur vi kan göra ert projekt till en framgång på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.